Medelhavets pärla

Split, Kroatien

Split är en av Medelhavets vackraste pärlor. Här möts ni av den månghundraåriga dalmatiska charmen, den fascinerande historien och invånarnas ovillkorliga kärlek till sin stad. Arkitekturen har under århundradena vävts samman och skapar en imponerande blandning av nu och då. Med sina dryga 220 000 invånare är Split Kroatiens näst största stad och den största i Dalmatien. Split är en perfekt utgångspunkt om man vill ta sig vidare ut i den kroatiska skärgården.

Förslag på hotell

Hotel Stacija 3*

Stacija är ett helt nytt hotell, ett av de bästa 3-stjärniga hotellen i Kroatien, beläget i Kaštel Lukšić vid havet, mellan de UNESCO-skyddade städerna Split och Trogir. Kaštela är en fridfull stad med en rikt kulturarv. Alla rum är utrustade med kvalitetssängar, badrum med dusch, hårtork och handdukar samt utvalda toalettartiklar, satellit-TV, luftkonditionering och fritt wifi. 

Hotel Briig 4*

Detta är ett annorlunda boutiquehotell, med en autentisk atmosfär av unikt dalmatiskt arv och kultur, där tradition och modernitet möts. Hotellet öppnade 2020 och väckte direkt kontrovers då det är beläget i den gamla klassiska stadsdelen Bacvice och ansågs vara för modern för omgivningen. Detta har idag lugnat sig och hotellet är känt, omtyckt och accepterat i stan. Briig ligger intill den berömda Bacvice-stranden. Bacvice är också känt för sina klubbar och kaféer. Hotellet har 62 snyggt inredda rum, en välbesökt restaurant och populärt café. 

Förslag på aktiviteter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Kroatiens skärgård lorem iupsum På Mini Fićo Oldtimer Island Tour kommer ni att testa era körfärdigheter och återvända till dubbelkopplingens tider. Våra Fićo-specialister hjälper er inte bara att köra bilarna utan berättar allt om dess unika historia och tidigare ägare och deras intressanta liv. Ön Šolta med sina pittoreska små gator och hisnande vyer är idealisk för en spännande rundtur med intressanta stopp där ni får träffa lokala familjer och smaka på produkter från deras små familjeägda ägor (vin och honung). 

Inspiration till program

Ankomst Split 

Vi möts i ankomsthallen av vår guide för vidare transport till hotellet. Incheckning och lättare mingelmiddag på valt hotell. 

Frukost på hotellet innan dagens äventyr drar igång! 

Ni hämtas på hotellet för busstransport till marinan och er speedboat som tar er ut i den makalöst vackra skärgården utanför Split. Ni gör badstopp på vägen ut till ön Šolta, där nästa färdmedel väntar. 

På Mini Fićo Oldtimer Island Tour

På Mini Fićo Oldtimer Island Tour kommer ni att testa era körfärdigheter och återvända till dubbelkopplingens tider. Våra Fićo-specialister hjälper er inte bara att köra bilarna utan berättar allt om dess unika historia och tidigare ägare och deras intressanta liv. Ön Šolta med sina pittoreska små gator och hisnande vyer är idealisk för en spännande rundtur med intressanta stopp där ni får träffa lokala familjer och smaka på produkter från deras små familjeägda ägor (vin och honung). 

Frukost på hotellet

Efter den adriatiska gårdagen kommer ni idag att besöka en av de vackraste nationalparkerna i Kroatien. Krka nationalpark är en magisk plats med alla sina vattenfall och träbroar. Vi gör också ett stopp i staden Trogir, även kallad lilla Venedig. Trogir är över 3600 år gammal och har genom århundradena förvandlats till en magnifik skattkammare med många historiska och kulturella monument.