Vår Historia

Rex Travel AB är ett samgående mellan två resebyråer – ER Travel AB och Rex Travel AB. 

Sammanslagningen genomfördes i juli 2019.

Den första juli 2009 övertog Owe Lyberg och Pierre Kållberg resebyrån Ekonomiresor som grundades redan 1964. 2011 ändrades namnet till ER Travel.

Rex Travel startades av Mats Skagerlind 2003.

Bägge byråerna har sedan starten väldigt lika profiler. Våra kunder har alltid varit små och medelstora företag som uppskattat personlig service! Vi är också partner till Travel Support som är Nordens största affärsresebyrå och som i sin tur är en del av Expedia, en av världens största resekoncerner. 

Idag ägs resebyrån tillsammans av Owe, Mats, Peter Zacke, Kent Monson och Anders Honkanen. Vi har alla fem en gedigen bakgrund i branschen. 

Peter startade på SJ Resebyrå 1981, grundade Affärsresebyrån i Norrort 1987, senare MZ Travel, och verkade i rollen som vd och delägare. När Peter sålde sin del av resebyrån 2001 hade MZ ca. 90 anställda i åtta olika städer. Sedan dess har Peter byggt och drivit golfbana, byggt upp en resejour på Arlanda, jobbat två år i skolan och på konsultbasis drivit olika projekt – oftast inom resebranschen, alltid i mindre och mellanstora företag.

Owe startade sin karriär på Resespecialisterna 1978 och var från 1987 delägare i Stockholms Affärsresebyrå/Exakt Affärsresebyrå som 2002 såldes till VIA Travel. Med den långa karriären så har Owe en mycket bred erfarenhet av en resebyrås alla delar och har givetvis även haft förmånen och glädjen att se branschens explosiva utveckling. Inte minst inom teknikområdena. Men, som Owe säger, ”vid dagens slut handlar allt om service, personlig service”!

Mats började på SJ Resebyrå 1986 och tog 1989 steget över till MZ Affärsresebyrå där han arbetade som säljare och senare som kontorschef för ett flertal av MZ’s kontor i Stockholm. Från år 2000 gjorde Mats sedan tre år som VD för Idrottens Resebyrå/Event Travel innan det var dags att starta eget 2003, Rex Travel.

Huvudkontoret i Stockholm ligger centralt på Hornsgatan 103, där 9 medarbetare huserar.

2019 – Rex Travel öppnar kontor i Uppsala

2021 – Rex Travel öppnar kontor i Linköping

Kunderna är en blandning av små och medelstora företag vars behov vi alltid löser.

Här har vi också vårt grupp, konferens och event team – vi producerar tränings-, spa-, hockey-, fotboll-, golf- och vinresor! Kort sagt så ordnar vi de möten och konferenser du behöver ha hjälp med. Både när och fjärran! 

Idag är vi m.a.o. nästan 20 kollegor som arbetar med individuella affärsresor, gruppresor med konferens- och event-tema samt ekonomi.